Na dobrodelnem turnirju z Anžetom Kopitarjem smo zbrali rekordno vsoto

two col ruler

V soboto, 26. avgusta se je na prenovljeni lokaciji golf igrišča Royal Bled odvijal že 7. dobrodelni golf turnir, katerega zaščitni znak sta najbolj znani slovenski hokejist Anže Kopitar ter poslovnež Joc Pečečnik s skupino Interblock.

Podjetje ELVEZ je v okviru Slovenian Business Cluba eden od stalnih sponzorjev in podpornikov projekta, na katerem se je z donacijami in prispevki številnih slovenskih podjetij, športnikov in znanih osebnosti letos zbralo rekordnih 110.871,80 evrov.

Z zbranimi sredstvi so pod okriljem Ustanove Rdeča Žoga, Fundacije SBC, na pomoč priskočili Društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju “Vesele nogice” za projekt Zvesti donator,  Društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju “Namesto pike vejica”, za enega izmed njihovih članov, Nejca Robiča, ki je ob porodu utrpel dihalno stisko in možganske krvavitve, posledica je huda oblika cerebralne paralize, Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Jesenice za nakup aparata za 24 urno merjenje EKG, Zvezi Prijateljev Mladine Ljubljana Moste Polje za projekt Mladi in Evropa – potovanje po osrednji in južni Italiji za 8-10 perspektivnih mladostnikov ter vikend tabor za okoli 20 ogroženih družin ali več kot 60 oseb v jesenskem obdobju ter trem mladim in talentiranim športnikom, Lovru Planku (biatlon), Luciji Šušteršič (atletika) in Gašperju Štihu (plavanje).

Vir in fotografije: http://www.slovenianbusinessclub.si/podjetniki-in-sportniki-so-minulo-soboto-zbrali-rekordno-vsoto 

 

Elvezova razvojna ekipa osvojila Rektorjevo nagrado

two col ruler

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik je v četrtek, 20. aprila podelil Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani za leto 2017. Nagrado za tretje mesto je prejela Elvezova razvojna ekipa, ki jo sestavljajo dr. Žiga Gosar, Andraž Škoda in Tomaž Zavrl za projekt MV4HGS – Strojni vid za detekcijo napak na površinah z visoko odbojnostjo.

 

Natečaj Rektorjeva nagrada za naj inovacijo, ki ga Univerza v Ljubljani organizira v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem Univerze v Ljubljani, je potekal že sedmo leto zapored. Strokovna komisija je letos izmed dvajsetih ekip, pri katerih je sodelovalo sedemdeset članov, izbrala sedem ekip in izmed njih tri zmagovalne.

Strokovna komisija je zmagovalne inovacije izbrala na osnovi naslednjih kriterijev:

 • jasnost opisa ideje,
 • inovativnost projekta,
 • tehnološka perspektivnost proizvoda/storitve, ki je predmet projekta,
 • raven tveganja glede na ocenjen tržni izplen,
 • velikost tržnega potenciala,
 • izpostavljenost konkurenci in konkurenčne prednosti,
 • kakovost ekonomike projekta,
 • kakovost načrtovane organizacije izvedbe projekta,
 • primernost tima za izvedbo projekta,
 • kakovost razmerij do Univerze v Ljubljani,
 • razvitost inovacije,
 • vpliv na izboljšanje kvalitete življenja,
 • predstavitev skupine na intervjuju.

 

O projektu: 

MV4HGS – Strojni vid za detekcijo napak na površinah z visoko odbojnostjo 

Uspeh prodaje je odvisen od proizvodov, ki so visoke kakovosti in s svojo estetiko naredijo vtis na kupca. Ti produkti se uvrščajo v avtomobilsko industrijo, elektroniko in industrijo bele tehnike. Člani podjetniške skupine so izdelali prototipno robotsko celico s strojnim vidom za detekcijo napak na površinah z visokim sijajem. Dokazali so detekcijo in vrednotenje napak na površinah z visokim sijajem in našli rešitev za analizo kompleksih površin s topografskimi napakami. Sistem omogoča merjenje in vrednotenje različnih aspektov površinske odbojnosti, rešitev človeku podobno vizualno zaznavanje površin, strojni vid pa detekcijo napak v realnem času.

Nagrajencem iskrene čestitke!

 

Foto studio Nora, d. o. o.

Tomaž Zavrl in dr. Žiga Gosar. Foto: studio Nora

 

 

Elvezovi ekipi sodelovali na Business Runu 2016

two col ruler

V četrtek, 8. septembra je tudi Ljubljana po vzoru velikih svetovnih urbanih središč dočakala svoj prvi Business run. Organizatorji so se potrudili in organizirali atraktiven športen dogodek s poudarkom na teambuildingu in mreženju, kateremu je sledila odlična kulinarična pogostitev in glasbeni koncert Gibonnija v hali Tivoli.

Tek je bil zastavljen v obliki štafete, v ekipi pa so sodelovali po trije tekači, od katerih je vsak pretekel svoj krog (3,3 km) po parku Tivoli.

Iz Elveza sta se prijavili dve ekipi tekačev. Žiga, Andrej in Franc so zaključili na 26. mestu s časom 1.03, Beno, Miha in Sašo pa so bili 28. s časom 1.04.

Večer so vsi skupaj zaključili s prijetnim druženjem in mreženjem ob dobri hrani in glasbi.

Vsem tekmovalcem čestitamo za udeležbo in timski duh!

 

Izlet v Postojnsko jamo in Predjamski grad

two col ruler

Letos smo se namesto tradicionalnega piknika zaposleni iz Elveza odpravili na celodnevni izlet v Postojnsko jamo in Predjamski grad.

Z dvema avtobusoma smo se na sončno sobotno junijsko dopoldne odpravili iz Višnje Gore proti Primorski. Najprej smo si ogledali Predjamski grad ter vse njegove čudovite sobane in skrivne kotičke.

Po malici smo se odpeljali do Postojnske jame, kjer smo v spremstvu vodiča spoznavali zgodovino jame, raziskali njene rove, ponovili osnovnošolsko znanje o stalagmitih in stalaktitih ter opazovali človeško ribico.

Po osvežilnem obisku jame je sledilo kosilo na prijetni terasi Modrijanovega mlina v bližini jame.

 

Dijaki obiskali Elvez v okviru Gazelkotripa 2016

two col ruler

V sredo, 1. junija 2016 so Elvez v sklopu Gazelkotripa 2016 obiskali nadobudni dijaki ljubljanskih srednjih šol in njihovi mentorji. Dijaki prihajajo iz gimnazije Vič ter SEŠ Ljubljana Roška in so člani Interact cluba Ljubljana Vič, v katerem se združuje podmladek Rotary cluba.

V okviru Gazelkotripa dijaki obiskujejo uspešna slovenska podjetja, ki so bila nominirana za slovenske Gazele.

V Elvezu smo jim predstavili našo dejavnost ter vse veje proizvodnje, dobre prakse in nevarnosti ki čakajo mlade podjetnike na njihovi poti, hkrati pa smo jih poskušali motivirati za povezovanje vseh pridobljenih znanj, tako teoretičnih kot praktičnih, s čimer bodo pridobili večjo širino in si povečali možnosti za kasnejšo zaposlitev.

Po predstavitvi smo jim razkazali celotno proizvodnjo ter srečanje zaključili v prijetnem duhu ob pijači in prigrizku.

Slike z dogodka si lahko ogledate v galeriji.

 

Kot priznanje uspešnosti družbe ELVEZ ob njeni 25-letnici tudi obisk predsednika vlade Republike Slovenije

two col ruler

Višnja Gora, 11. 5. 2016 – Družbo ELVEZ d.o.o. je obiskal predsednik vlade RS dr. Miroslav Cerar z delegacijo. Dogodek je v okviru obiska vlade v Osrednjeslovenski regiji in obeležuje 25-letnico uspešnega poslovanja družbe. Direktorica Simona Petrič z ožjim vodstvom je poskrbela za predstavitev družbe in njenih izzivov na raznih področjih delovanja v danem gospodarskem okolju. V nadaljevanju so obiskovalci spoznali proizvodnjo in produkte podjetja.

skupinska fotografija

Skupinska fotografija v zaključku.

Prispevek o Elvezu v Dnevnikovi prilogi Gazela

two col ruler

V sobotni prilogi časopisa Dnevnika preberite prispevek o poslovanju podjetja Elvez, d.o.o. v preteklem letu in načrtih za leto 2016.

Povezava na prispevek >>

Simona Petrič izbrana za novo ambasadorko občine Ivančna Gorica

two col ruler

Direktorica Elvez, d.o.o., Simona Petrič, je bila skupaj s še eno domačinko, pevko Nino Pušlar ter Stanislavom Hojo iz podjetja Hoja, izbrana za ambasadorko občine Ivančna Gorica.

Nazive jim je podelil župan občine Dušan Strnad na tradicionalnem božično-novoletnem sprejemu pri županu, ki je letos potekal v prostorih Družbenega centra na Krki.

Ob tej priložnosti je Simona Petrič povedala: “Zagotovo je to priznanje za dobro delo, tukaj ne mislim samo sebe ampak celotne družine, ki je v podjetništvu že trideset let. Je pa to vsekakor prijetno priznanje in sama se bom trudila še naprej, da tudi za družbeno odgovornost v podjetniškem smislu premikamo neke meje v pozitivno smer.”

Celoten članek in fotogalerijo si lahko ogledate na spletni strani časopisa Klasje:

http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=5141

Elvez v knjigi EY Družinsko podjetništvo 2015

two col ruler

V letu 2015 je bilo podjetje Elvez d.o.o. s strani podjetja Ernst & Young (EY) povabljeno k sodelovanju pri izdaji knjige o družinskem podjetništvu v Sloveniji, ki je letos že druga po vrsti. K sodelovanju vsako leto povabijo 10 slovenskih družinskih podjetij.

Sedmega decembra je na sedežu gospodarske zbornice Slovenije potekala uradna obeležitev izdaje knjige. Prireditev je bila namenjena promociji in osveščanju o pomenu družinskega podjetništva v Sloveniji. Ob tej priložnosti je EY Slovenija opravil tudi raziskavo v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto, ki je pokazala da so družinska podjetja v Sloveniji zelo uspešna, saj zaposlujejo kar 70% vseh zaposlenih.

Svoje obsežno znanje o družinskem podjetništvu in načrtovanju prenosa lastništva je z udeleženci delila tudi EY-jeva strokovnjakinja, dr. Astrid Wimmer, ki je pripravila izjemno zanimivo predavanje.

V nadaljevanju prireditve je bila knjiga Družinsko podjetništvo 2015 predstavljena skozi zanimive zgodbe predstavnikov vsakega od desetih udeleženih podjetij. V sproščenem vzdušju je bilo po koncu prireditve dovolj časa tudi za prijetno druženje.

Več o dogodku lahko preberete na uradni spletni strani EY: http://www.ey.com/SI/en/Home/ey-family-business-news

Spletno izdajo knjige, v kateri je tudi podjetje Elvez, si lahko ogledate na povezavi: http://www.ey.com/Publication/vwLUAssets/EY-slovenia-family-book-2015-en/$FILE/EY-slovenia-family-book-2015-en.pdf

Obiskali smo Expo Milano in proizvodnjo Ferrari

two col ruler

Med 23. in 25. septembrom 2015 so se predstavniki Elveza udeležili slovenske delegacije na Expo Milano, v organizaciji Slovenskega avtomobilskega grozda (ACS) in Agencije Spirit.

Program obiska je bil nadvse pester. Prvi dan smo obiskali tovarno Ferrari v Maranellu, drugega dne pa je bila organizirana poslovna konferenca s člani združenja ANFIA (Italijansko združenje avtomobilske industrije). Po konferenci je sledil še ogled proizvodnje podjetja CECOMP SPA.

Tretjega dne smo obiskali še podjetje BREMBO v Bergamu, ki je vodilno podjetje v razvoju in produkciji zavornih sistemov in avtomobilskih komponent.

V popoldanskem času pa smo si vzeli čas za ogled EXPA v Milanu.